Díky síti zpravodajů mapujeme život a dění ve velkých městech i v nejzapadlejších vískách. S Českým rozhlasem Pardubice budete mít přehled o dění v celém kraji. Žijeme tu s vámi!

Kromě aktuálního zpravodajství z celého kraje nabízíme také aktuální publicistiku, bleskové informace ze sportu, pohodové písničky a soutěže o skvělé ceny. 

Český rozhlas Pardubice můžetee naladit na několika frekvencích. V celém Pardubickém kraji je to frekvence 104,7 FM.

Jak nás naladíte?

Frekvence FM
  • 104,7 - Pardubický kraj
  • 98,6 - Orlickoústecko
  • 102,4 - Svitavsko
  • 101,0 - Pardubice a okolí
  • 93,7 - Jevíčko a okolí
  • 88,9  - Vysoké Mýto
  • 103,3  - Žamberecko

(údaje v MHz pro pásmo FM)

DAB+

Český rozhlas Pardubice můžete naladit i v digitálním multiplexu Českého rozhlasu DAB+. Konkrétně na území Čech v bloku 12C. V Pardubickém kraji vysíláme v DAB+ z vysílače Krásné a od prosince 2023 také z vysílače Svitavy – Kamenná Horka.
Naladit nás můžete i přes satelit na platformě DVB-S2. Technické parametry: Astra 3B (satelitní pozice 23,5 stupně východně), 12344/V, norma DVB-S2/8PSK, SR 29900, FEC 2/3, kódování žádné (FTA).

Kontakt

Adresa

Český rozhlas Pardubice
Svaté Anežky České 29
530 02 Pardubice
pardubice@rozhlas.cz

Živé vysílání

Telefon: 726 464 848
E-mail: studio.pardubice@rozhlas.cz
Facebook: facebook.com/rozhlaspardubice
Twitter: twitter.com/CRoPardubice

Vedoucí programu rozhlasového studia: Zdeněk Novák

Telefon: 221 554 804
E-mail: zdenek.novak@rozhlas.cz 

Produkce

Telefon: 221 554 820 

Mediální spolupráce, reklama a obchod: Věra Přibylová

Telefon: 221 554 801
E-mail: vera.pribylova@rozhlas.cz

Žádost o mediální partnerství najdete zde

Ceník reklamy najdete zde

Ředitel: Jiří Kánský

Telefon: 221 554 600
E-mail: jiri.kansky@rozhlas.cz 

Historie 

17.srpna 1945 vznikl Východočeský rozhlas se studii v Pardubicích a Hradci Králové. Pardubické pracoviště po několika provizoriích začalo působit ve Vodákově vile (vedle dnešního zimního stadionu).

Zpočátku byla společná rozhlasová práce obou měst úspěšná, rivalské vztahy zaměstnanců obou studií však později přispěly k tomu, že Východočeský rozhlas zanikl k 31.12.1946. V dalších letech pokračovalo rozhlasové vysílání z Pardubic za neustálých změn. Jednou to bylo samostatné studio pražské stanice pod vedením spisovatele Zdeňka Vavříka, ale od 1.listopadu 1950 už jen pobočné pracoviště Hradce Králové.

Současnost 

Slavnostním přestřižením pásky odstartovala v pondělí 4. března 2002 novodobá historie stanice Českého rozhlasu pro Pardubický kraj. Od 4. 3. do 1. 12. 2002 vysílal Český rozhlas Pardubice formou tzv. odpojovacích lokálních oken, kterými několikrát denně vstupoval do programu Českého rozhlasu Hradec Králové.

Reportéři Českého rozhlasu Pardubice

Od pondělí 2. prosince 2002 vysílá Český rozhlas Pardubice svůj samostatný celodenní program. Nyní se tedy v Pardubicích píše rozhlasová budoucnost - na novém pracovišti, s nejmodernější technickou výbavou a profesionálním obsazením. Tradice rozhlasu v Pardubicích tedy pokračuje.

Prostory Českého rozhlasu Pardubice jsou v podkroví budovy v ulici Anežky České 29 a skládají se ze tří podlaží. V tom centrálním, nejrozlehlejším, sídlí celá redakce. Jedná se o takzvanou open space kancelář, kde jsou od sebe jednotliví kolegové odděleni pouze přepážkami, a tak k sobě při práci mají opravdu blízko. 

V tomto centrálním podlaží sídlí celá redakce, jedná se o takzvaný newsroom, tedy místnost, kde se tvoří zpravodajství. Ale nejen to. Sedí zde produkční, editor, který určuje a koordinuje práci redaktorů, ale především samotní redaktoři, kteří zde pracují s informacemi a také se zvukovým materiálem, který natočí v terénu. Tímto místem prochází většina informací, které se později přes vysílací studio dostanou k posluchačům. Reportáže, zprávy a pořady vznikají právě tady. O patro výše se nechazí studia, ze kterých pro vás živě vysíláme.

Kontaktujte nás

Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.

Nejoblíbenější pořady

  • Zprávy | foto: Aleš Vavřík

    Zprávy

    Nejnovější informace z Pardubického kraje. Sledujeme dění v politice, sportu, kultuře v malých obcích i velkých městech.

    Délka pořadu: 4 minuty
    Vysíláme: každou hodinu
  • Pozorování oblohy | foto: Shutterstock

    Sedmikrásky na nebi

    Unikátní vzdělávací pořad o krásách naší oblohy.

    Délka pořadu: 56 minut
    Vysíláme: 1x měsíčně, neděle 21:04
  • MUDr. Kateřina Cajthamlová | foto: Jana Myslivečková,  Český rozhlas

    Vesele a zdravě

    Pořad o zdraví a zdravém životním stylu, kde se veselou formou dozvíte více o svém zdraví a jak funguje lidské tělo.

    Délka pořadu: 56 minut
    Vysíláme: pátek 13:04