Pečená dýně hokkaidó

Podzim v kuchyni, to je často červená řepa, dýně nebo šípky. Vyzkoušejte třeba pečenou dýni s bylinkami jako teplý předkrm.

Suroviny:

  • dýně
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bylinky (rozmarýn, oregano)

Postup:
Dýni rozkrájíme na půlměsíčky nebo menší kostky. Hokkaidó loupat nemusíme, pečením slupka změkne. 

Troubu předehřejeme na 180°C, dýni vsypeme do mísy, zakápneme trochou oleje a promícháme. Osolíme a opepříme, vyskládáme na plech a dáme do trouby.

Pečeme asi 25 minut, větší kousky se pečou trochu déle.

Podáváme s bílým pečivem a dýni ještě posypeme čerstvými bylinkami.

autor: posluchačka Českého rozhlasu