Pečená vinná klobása se smetanou
Potřebujete: Vinnou klobásu, Smetanu
Postup:
Troubu rozehřejeme na 120 stupňů. Vinnou klobásu rozložíme na vymaštěný plech a dáme do trouby péct. Ve chvíli, kdy začne chytat barvu, zalijeme celý plech smetanou, aby v ní byla klobása úplně namočená. Pečeme velmi pozvolna (i více než tři hodiny), dokud se smetana téměř nevypeče. Podáváme s bramborovým salátem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.