Rychlé kokosky

Vánoce bez zaněřáděné kuchyně od pečení cukroví si nelze představit. Jestli se ale tomu chcete vyhnout a hledáte něco, co je raz dva, bez zašpinění nádobí a bez vykrajování, tyhle kokosky jsou to pravé.

Ingredience
  • 130 g strouhaného kokosu
  • 100 g cukru krupice
  • 30 g másla
  • 15 g Solamylu
  • 1 vejce

Troubu rozehřejeme na 180°C. Smícháme kokos, cukr a Solamyl, přidáme změklé máslo a vejce. Vše propracujeme a na plech vyložený pečicím papírem klademe malé hrudky.

Pečeme dozlatova, přibližně 8 minut. Vychladlé kokosky můžeme namočit do čokolády, kterou připravíme rozpuštěním ve vodní lázni s trochou kokosového oleje nebo 100% tuku.

Související

  • Čokoládové lanýže

    Tohle cukroví připravujeme na poslední chvíli. Je to dobré nejen pro jeho krátkou trvanlivost, ale také proto, že je tak dobré, že déle než pár dnů na stole nevydrží.

  • Linecké cukroví s citrónovým krémem

    Vánoce přijdou za pár týdnů a hospodyňky už listují v kuchařkách a časopisech a vybírají co upečou. A linecké cukroví na stolech mnoha domácností nebude chybět.

  • Vanilkové rohlíčky

    Vanilkové rohlíčky se spolu s lineckým cukrovím řadí mezi nejoblíbenější vánoční druhy cukroví. Tyhle jsou krásně křehké a úplně se rozplynou na jazyku.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.